Rođendanska pobeda u Češkoj

By 6 јуна, 2016 Vesti No Comments

Zvučalo je nestvarno da pored mnogobrojnih domaćina i šampiona sa tek napunjenom 21 godinom, naš sportski ponos i mladi ambasador Srbije osvoji i češko brdo, ali upravo se to dogodilo.

Nikola je stazu dugačku 7,8km savladao dovoljno da pobedi višestrukog šampiona Slovačke Petera Jurenu,koji ima 47 godina i  koji je bio šampion Evrope 2007.godine. Pobeđuje za 0,28 sekundi, isto za koliko je izgubio u Portugalu.

Vožene su 2 treninga i 2 trke, koju je Nikola završio za 7:04,020 i time povećao prednost na FIA EHCC listi ukupnog šampionata u kategoriji 1.

U grupi N je učestvovalo 13 takmičara. Sa završene trke u Češkoj, koja je bodovana za šampionat Evrope, Češke, Slovačke, Austrije i Poljske, tim je doneo čak 5 pehara za pobedu u klasi N + 3000.

Nikolin trenutno najveći rival šampion Italije, nije imao sreće u Češkoj i doziveo je havariju motora. Usled eksplozije motora, prosuo je ulje duž nekoliko stotina metara staze, pa je trka prekinuta dok se podloga opet ne osposobi za vožnju. Antonino Migliuolo je jedini iz klase N uspeo jednom da pobedi Nikolu, a sledeća trka se vozi na njegovom terenu, u Italiji, u Askoliju 22.juna 2016.

Ovo je Nikolina četvrta pobeda od početka sezone, a peta trka ukupno. Do kraja je ostalo još 7 trka.

NM Češka EHCC 2016 (6)

Leave a Reply