Pobeda u staroj „Jugi“

By 6 септембра, 2016 Vesti No Comments

Valjda je tradicija Tempo racing tima da ništa ne može da počne i da se završi jednostavno, već je za sve potreban velik trud. Ni ova trka nije bila drugačija.

Slovenija-Ilirska Bistrica. Staza dugačka 5.01 km. Vikend je počeo sa dva subotnja treninga, koja je Nikola završio na drugom mestu, vozeći po već poznatom principu „pametno“ i čuvajući svoje umeće za trku. Kraj sezone se bližio i sigurnost da će Nikola odneti titulu šampiona Evrope bila je sve veća.

Auto je do detalja pregledan na prethodnim trkama, „čist je“, na vozačev talenat se nije moglo uticati…kako sada umanjiti Nikoline šanse za titulom?

Subota. Po poznatom pravilu, vozači dobijaju obaveštenje da se pripreme za predstart. Ovog puta Tempo racing tim je to obaveštenje kasno  dobio. Auto je bez točkova, vozač nije obučen, a start je za koji minut. Normalnom vožnjom kroz boks i uz  odobrenje zaduženih lica Nikola obilazi kolonu u predstartu. Startuje. Završava trening. A onda je usledio poziv. Austrijski komesar zahteva da se Nikola diskvalifikuje i da mu se onemogući učešće na nedeljnoj trci zbog navodne prebrze vožnje kroz boks i obližanja kolone, iako je za to dobio odobrenje sudija i redara. Zahvaljujući čoveku, bolje rečenu prijatelju iz Hrvatske, Marinu Ferlanu, koji se izborio da Nikola ne bude diskvalifikovan, već da dobije minimalnu novčanu kaznu i da mu se omogući učešće na trci, jer izbacivanje sigurno nije način da se nečiji trud tokom čitave sezone  zanemari.

Da li je slučajnost ili namera da je zahtev za diskvalifikaciju stigao baš od austrijskog komesara, dok je u trci za titulu austrijski vozač ostavićemo za razmišljanje.

Stigla je nedelja, tim je na iglama. Još jednom na ivici da se uspeh tokom cele sezone u trenutku uništi. Međutim, Nikolu je poznat po svom fokusu. Kad upali svoju mašinu, oni se sjedine, sve ostalo postaje nevažno. Prva trka pobeda, druga trka pobeda. Tim se borio i ovaj put svim silama da se odupre problemima i uspeo u tome, pehar je spreman da krene kući.

 

img-20160909-wa0018

14859494_10210833821590819_1910879002_o

Leave a Reply