„El Loco“ španski miljenik

By 16 маја, 2016 Vesti No Comments

Posle kiše dolazi Sunce, tako i beše. Nakon kišnih dana u Portugalu i pored predviđene kiše u Španiji, sunce je ipak sijalo.
Pred dolazak u Ariondas, tim je pripremio auto za trku na kartodromu u Bragi. Raspored treninga i trka je bio kao i u Portugalu: 2 treninga i 1 trka u subotu, a 1 trening i 2 trke u nedelju. Kao i obično, za konačan plasman se uzimaju dva najbolja rezultata.

Podsetimo da naš as vodi u KATEGORIJI 1, gde se nadmeću vozači u grupi A i grupi N. Zbog drastičnih razlika u performansama i tehničkim detaljima te grupe se boduju odvojeno, ali se bodovi takmičara unose u zajedničku listu generalnog poretka. Trenutna situacija je na Nikolinoj strani , koji vodi u generalnom sa 68 bodova. Trenutno je najbitnija pobeda nad Italijanom Antonino Migliuolom iz svoje klase N i da osvoji maksimum od 25 bodova ( na FITO dolazi i nekoliko Španaca u klasi N ), a koliko se njih dvojica izjednačeni pokazala je poslednja trka u Portugau, kada je Italijan odneo minimalnu pobedu. Ipak, u broju trijumfa Nikola je ipak bolji od šampiona Italije.

Subota je završena sa 3 prva mesta na 2 treninga i 1 trci. Zbog jutarnje nedeljne kiše i nedostatka kišnih guma, Nikola ne vozi poslednji trening, već čuva auto za preostale dve trke. Na drugoj trci uzima još jedno prvo mesto, a na trećoj i poslednjoj drugo. U zbiru najboljih vremena Nikola završava špansku koridu za 6:14,669 na šampionskom postolju.

FullSizeRender_1 Miljkovic_Fito2016 (2)

Leave a Reply